середу, 28 грудня 2011 р.

Онлайн курси - Введення в Штучний Інтелект

Не так давно закінчились широко анонсовані у вузьких колах онлайн курси від викладачів Стенфорду. Я прийняв участь в одному з них, а саме "Введені до штучного інтелекту". На цей курс записалось понад 130 тисяч людей (першу домашню зробило понад 40 тисяч, що позакінченню було - на знаю). Сам курс сподобався, звісно до "живого" викладання тут далеко, але це всерівно краще ніж самоосвіта. Бо хтось тебе "вів" і дедлайни на домашні дуже стимулювали не забивати на навчання. Мова викладання - англійська, що було додатковим викликом. Дуже помічними були субтитри складені добровольцями, були навіть російські - але я ними не користувався, щоб не "псути" термінологію. Чим ближче до кінця - тим на меншу кількість мов уроки перекладались. Останній йшли взагалі без сабів (добре що на екзамени були англійські).
Мій результат 82% - не так вже погано, але відверто кажучи до перших тисяч далеко. Було багато людей для яких предмет був не новим, і які йшли лиш заради цікавості (не дивились лекцій - лиш розв'язували домашні).
І на останок про приємне. На цьому нічого не закінчилось - з січня розпочнуться нові онлайн курси в основному на комп'ютерну тематику - http://www.class-central.com/. Тож кому цікаво - приєднуйтесь! 

Немає коментарів: