пʼятницю, 19 листопада 2010 р.

7 незмінних правил лідерства в софтвеа індустрії від Стіва Макконелла

Цього тижня я прослухав цікавий вебінар Стіва Макконелла (назва в заголовку). Я не дуже полюбляю такі трейнінги, але магія імені взяла тут своє (ага це той самий Стів) Я людина добра тому вирішив поділитись тими правилами. В той же момент - я людина лінива, тому попрохав сестру їх перекласти :). Тож далі її переклад, з моїми коментарями:

1. Впевнись, що ти рухаєшся кудись. Варто голосно (хочаб для себе) назвати цілі і терміни. Варіант - "зараз немає часу думати, тра фігарити, а там погляним куди то приткнути" - ні дочого доброго не приведе. Тут скрам дуже допомагає з його щоденними мітингами.
2. Бери на себе відповідальність. Тут все зрозуміло, без того ніяк.
3. Приймай рішення перед обличчям невизначеності. Не часто буває зрозумілий шлях для вирішення проблеми. Тож дивись пункт 2 і приймай якесь рішення навіть, якщо незрозуміло що краще.
4. Перш за все організаційні питання. Часто буває не до того.. "тра фігарити на завтра". Але як Макс каже - "Перш за все заточити пилу" (і це не тільки до організаційних питань відноситься).
5. Будь пристрасний у бізнесових справах компанії. Для технічних людей то не нейцікавіше. І здаєтсья марудною справою - таке ставлення багато молодих компаній загубило.
6. Будь простим у спілкуванні. Не закидайся фразами, що незрозумілі оточуючим, інакше тобі не довірятимуть.
7. Стався до підлеглих як до волонтерів. Тут зрозуміло. Крім того, тут Стів багато розмірковував, чому люди часто робить задарма те - чого не хочуть робити за гроші. Словом справа у мотивації :)

Якщо хтось віддає перевагу оригіналу - малюнок клікабельний і доволі чіткий :)

Немає коментарів: