неділю, 30 жовтня 2011 р.

WP7 Хакатон у Львові.

До Львова завітала така чудова подія - як Хакатон. Так як Windows Phone 7 не є вже геть для мене чужою технологією - вирішив завітати, щоб відчути з середини як воно відбувається.
Хто не знає, головна ідея - написати робочу програму (чи хоча б прототип) за одну ніч малою командою до 3 чоловік... в ідеалі то має бути від ідеї до робочої програми - зроблено в одну ніч. Буду відвертий - ідею підібрали, ще до події.
Наш склад був доволі різношерстий. Ніхто з нас професійно не працює з WP7 чи в мобільних технологіях, більш того - одна людина взагалі дотнет за тиждень до події почала розгрібати. Двоє учасники вперше зустрілись на хакатоні.
Коротко про ідею. Непогана в нас була ідея. Відверто кажучи, реалізація підвела. Через відсутність думки як то має бути - багато часу витратили на дискусії речей, які потім були "викинуті" з прототипу (через відсутність часу). Ну і фінальне допилювання.. коли я ранком, в зомбі стані, зводив до купи дві частини - запам'ятаються мені надовго, особливо той момент, коли виявилось - що одна частина "магічним" чином навертає іншу.
Презентація, як завжди пройшла на ура (триндіти, не писати), особливих ілюзій на перемогу не відчували (дуже вже не по "дружніх" степах то працювало - а щось не так, навіть до крешу доходило).
Пару слів про інших учасників: були не тільки місцеві, а й люди поприїзжали з Київа і Одеси. Найбільш учасникі "виставила" компанія хостер свята (одна з цих команд перемогла). Приємно вразили студіки - перш за все продуктивністю і завершеністю ідей. Було їх багато, деякі навіть з першого курсу.
Ось так, весело минули останні вихідні жовтня. На виході я отримав новий досвід і напів робочу програму. Яку ми обов'язково допиляємо і викладем на маркетплейсі безкоштовно.
Більше фото з події - можна подивитись на фейсбуці.