четвер, 28 квітня 2011 р.

Що потрібно вчити, щоб отримати ПРО сертифікацію з Сілверлайту

На даний момент не існує ПРО (MCPD) сертифікацї з Сілверлайту. Але Майкрософт планує. Не найближчим часом, та всеж. І навіть проводить опитування девелоперів - що на їх думку такий екзамен повинен включати.
На сьогодні драфт виглядає так:
  • Exam 70-513: TS: Windows Communication Foundation Development with Microsoft .NET Framework 4
  • Exam 70-516: TS: Accessing Data with Microsoft .NET Framework 4
  • Exam 70-506: TS: Silverlight 4 Development
  • Exam 70-519: PRO: Designing and Developing Web Applications Using Microsoft .NET Framework 4
До речі, останній екзамен народ бакланить і я в тому числі (різні то технології). Тож можливо його виключать. Як я вже писав - екзамен вийде не скоро, тож існує висока ймовірність, що до того часу щось зміниться і список поповниться чимось новим.

пʼятницю, 1 квітня 2011 р.

ВінФон7 бета екзамен - на підході.

Доки віндвоз маркет безуспішно намагається у нас відкритись.. доки логічні нові фічі до телефону пакуються в апдейти.. До нас дійшла бета екзамену, для девелоперів які готові без підготовчої літератури, відповісти на вдічі більшу кількість питань і отримати сертифікат безкоштовно - (пруф лінк).
Скажу більш того - виглядає так, що здача бети можлива лиш на протязі квітня.
Як то зробити? Потрібно оновити (вказати, що цікавишся WP7) свій SME профайл, або стоврити його (як? я вже ніби писав - тут). І чекати запрошення..
Щож все таки можна почитати?
Зверність увагу: WP7 девелопер тулз встановлюються на Вісту чи Сімку які проінстальовані на "живу" машину і на віртуалці не підуть! Це пов'язане з роботою емулятора.

Уперед!