неділю, 20 лютого 2011 р.

Тече вода каламутна..


Тече вода каламутна,
Чом дiвчина ходить смутна?:

А способів дівчину засмутити, лиходій знаює купу.. Особливо якщо їй не пощасливилось і її провайдером в інтернеті є Воля (чи як там вони себе звуть).
Перша за все, при підключені до інету, там попрохали вигадати логін і надали сервіс з перегляду власної статистики, зміни тарифних планів і так далі. Для авторизації в даному сервісі попрохали використовувати як пароль - номер договору. Доволі тупо, так як номер договору це величина не змінна і доволі відкрита (на квитанціях її друкують). Дуже скоро вони це самі докумекали і одного чудового дня до дівчини прийшов лист, що логін і пароль для доступу поміняли місцями. Тепер усе логічно. Як би там не було, хто його зна що там за логін.. Хм.. та ні. Це не так секрено, порившись у себе в скринці лиходій може знайти лист від Волі де у поле "кому" додані всі абоненти (про зміну тарифів писали, чи про ще якусь рекламу). Тепер трішки удачі - потрібно вгадати логін конкретного абонента (багато з них задані по шаблону ім'я.прізвище.. і взагалі можна побрутфорсити якщо що) поритись у фізичній поштовій скринці (в мене наприклад вона навіть замку не має) і вуаля - маєш пароль (id договору). Лиходій з якогось комп'ютерного клюбу на пошті :), міняє тарифний план, підключає додаткові платні сервіси і чинить інші безчинства які приведуть до втрати грошей з рахунку і відповідно мають засмутити дівчину.
Ай-я-яй.. що тут скажеш. Кляті лиходії, бідна дівчина.. А потекла то Воля..!

PS: Історія вигадана, будь-які збіги з реальними подіями чи подібність до реальних брендів - випадкова :)
PSS: Ніби лиходійства на рівні 5 класу.. але уявим, що мета не засмутити дівчину, а знизити лояльність до провайдера (перед тим вийти на тих же абонентів з власними подібними послугами)??
PSSS: Якщо ви помітили, що ваш провайдер такийже лайдак, раджу зайти на вкладку персональні дані і змінити пароль ;)

вівторок, 1 лютого 2011 р.

Йоху! Я тепер сертифікований джедай сілверлайту.

На додаток до звання MCTS в десктоп технологіях, я отримав такеж звання для вебу (якщо сілверлайт, ще можна вважати вебом - бо ВінФон7 і ЛайтСвіч натякають на інше ;) ).
По гарній традиції здавав бету екзамену (мінімум в двічі більше питань, можливі помилки, але безкоштовно). Питання не були складні і явних помилок не помітив. Хоча про мапінг фреймворк я взнав лиш на тому екзамені, думаю відповів на них правильно (питаннь було два, одна відповідь очевидна, а друга містилась у першому питанні ;)).
Крім того завдяки часу виділеному на здачу екзамену систематизував свої знання по цій технології.