середу, 19 січня 2011 р.

Бада, бада.. Або як я виграв телефон.

Ну щож, розповім про все попорядку. На початку вересня, коли я повернувся з відрядженя, на девелоперсах звернув увагу на дивну табу - яка форваднула мене на сайт самсунгів. Там я взнав, що вже 3+ місяці триває 4-ох місячний конкурс під платформу Samsung Bada. Завжди хотів освіжити практичні знання з С++ - тож вирішив погратись. Тиждень порозбирався що це таке, ще тиждень намагався написати щось толкове (але виявилось, що інтерфейси для деякого функціоналу є лиш заглушками) і за тиждень написав програму рівня лабораторна другого курсу (так так, я забув плюси). Звучись страшно (тиждень), але насправді це лиш вечори.. і найбільше часу в мене забрали спроби зробити гарну гую (сумна історія, багато спроб з різних боків)..
Так як я не страждаю надмірною скромністю і думка, що десь там хтось буде з того "лахати", мене самого тішить і змушує "полахати" - тож я то все відправив на конкурс. І тут увага, ганьба всім насільникам, я знаю купу народу які мою "лабараторну" зробили б за годину - промовчу про конкуренцію - я втрапив у 20-ку. Тобто у другий тур - де потрібно було відтесутвати додаток на пристрої, який ласкаво надав Самсунг.
Про якусь перемогу я ілюзій не мав, але все таки переписав ту "лабу", виставив їй нормальні привілегії щоб ішла на моєму телефоні...
Пару слів вражень про сам апарат. По роботі доводиться цяцькатись з айфоном - тож порівнюватиму з ним:
  • Сам апарат вужчий, вищий і легший, тож зручніш лежить в руці коли розмовляєш.. і виглядає компактнішим.
  • Інет - тут айфон зручніший за рахунок ширшого екрану.. відповідно ширші кнопки на "клавіатурі".. але це не критично. І там і там тач зум.. браузери стабільні.
  • Аплікухи - чесно кажучи мені не так їх багато було потрібно, але бада виявилась зручнішою, бо не просила кредитку, щоб зайти у її магазин і скачати щось халявненьке.. з айфоном таке можливе через "хаки".
Про загальні характеристика апарату можна почитати - Wave (S850).

От такто, порядок і цілеспрямованість б'є клас..

PS: До речі, Бада - це не операційна система (як пише у вікіпедії), це платформа. Я вже на тому спір виграв :)

вівторок, 18 січня 2011 р.

Конференція AgileBaseCamp Львів

Ось такий чудовий спам прийшов з совфтерву - Конференція AgileBaseCamp Львів. Не буду передруковувати те що і так згадується на сайті за лінком. Ідея в іншому - конференція платна, але якщо реєструватись групою більше 5 чоловік обіцяють знижку (написав листи, думаю завтра буду знати яку). Нас вже є 2 людини які точно ідуть (навіть без знижки і безкоштовних печеньок).. приєднається ще одна людина (також точно іде, але можливо йому як працівнику СС перепаде халявна перепустка).
Тож шукаю бажаючих приєднатись щоб отримати знижку. Пишіть на мило - rredcat пес гмайл дот ком.